Wahl Clipper Corporate Headquarters

Disciplines

  • Architecture
  • Interior Design

Types

  • Workspace

Location
Sterling, IL

Size
65, 000SF

a century-old company conveys its past and future in a new corporate campus
GWA Dots
Wahl Clipper Corporation is a world leader in professional and home grooming devices. Founded in Sterling, Illinois over one hundred years ago, the company wanted to develop a new corporate headquarters building that could better respond to an increasing global demand for its products.

The building design focused on the client’s need for a contemporary, ergonomic, cohesive, and functional structure. It was a unique architectural and planning process to vision the new building to enhance changing client management styles, workflows, communications, and company globalization.

innovative, long-lasting, and sustainable, Wahl Clipper’s corporate headquarters represents the company’s aspirations
GWA Dots
a functional, sustainable corporate campus
The 3-level, 65,000 square foot space is adjacent to its manufacturing facility and is a major addition to the Sterling area. The building incorporates energy-saving features such as natural day lighting and a geothermal system for heating and cooling. The interior plan has a mix of open space and glass partitions for offices and conference areas.

related projects

Lux Cuts

Beloit, WI

Architecture, Interior Design

What once housed an acoustical dropped ceiling, wood and molding wrapped columns, dated flooring, and prefabricated wall panels is now an industrial and vintage-styled barber shop in the heart of downtown Beloit.

Historic preservation and design - The Standard

The Standard

Rockford, IL

Architecture

Originally built in 1916, 214 East State Street is Rockford’s first non-combustible structure and hosts impressive concrete structural columns that add to the grandeur of the space.

Design rendering - Rockford Public Library Hart

Hart Interim Library

Rockford, IL

Architecture

The Rockford Public Library embarked on a challenging project: Repurpose a former department store turned detention center into an interim library while their main library site is being remediated of contaminated soil and readied for new construction.